Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čerešňová jogurtová buchta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26598x
Čerešňová jogurtová buchta

Múčnik z jogurtového cesta a čerstvého ovocia.

vytlačiť recept Čerešňová jogurtová buchta
recept Čerešňová jogurtová buchta sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

400 ml biely jogurt
1 - 2 lyžíc med
4 plátky maslo
1 balíček kypriaci prášok do pečiva
1/2 kelímku cukor krupica
1 kelímok polohrubá múka
1 ks vajcia

podľa potreby:

čerešne
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Pripravíme si menšie hlbší plech, ktorý vymastíme tukom. Čerešne prepláchneme vo vode a vykôstkujeme. Maslo necháme rozpustiť a trochu vychladnúť. V mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom a postupne pridávame ďalšie ingrediencie. Vmiešame jogurt, med a postupne primiešame aj polohrubú múku s kypriacim práškom. Ak sa nám cesto na koláč zdá riedke, pridáme naviac pár lyžíc múky. Záleží, aký jogurt zvolíme. Cesto vlejeme na pripravený plech, po celej ploche poukladáme čerešne jednu vedľa druhej a dáme piecť do rúry vyhriatej asi na 170 ° C. Čerešňovou jogurtovú buchtu pečieme 15 - 20 minút, až nám povrch zezlatoví a okraje koláča odstúpi od plechu. Čerešňovou jogurtovú buchtu necháme trochu vychladnúť, potom nakrájame na rezy a podávame. Množstvo ingrediencií odmeriava podľa použitého téglika od jogurtu (400 ml).

Komentáre k receptu Čerešňová jogurtová buchta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty