Čerešňová jogurtová buchta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 26598x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
400 ml | biely jogurt |
1 - 2 lyžíc | med |
4 plátky | maslo |
1 balíček | kypriaci prášok do pečiva |
1/2 kelímku | cukor krupica |
1 kelímok | polohrubá múka |
1 ks | vajcia |
podľa potreby: | |
čerešne | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si menšie hlbší plech, ktorý vymastíme tukom. Čerešne prepláchneme vo vode a vykôstkujeme. Maslo necháme rozpustiť a trochu vychladnúť. V mise vyšľaháme celé vajcia s cukrom a postupne pridávame ďalšie ingrediencie. Vmiešame jogurt, med a postupne primiešame aj polohrubú múku s kypriacim práškom. Ak sa nám cesto na koláč zdá riedke, pridáme naviac pár lyžíc múky. Záleží, aký jogurt zvolíme. Cesto vlejeme na pripravený plech, po celej ploche poukladáme čerešne jednu vedľa druhej a dáme piecť do rúry vyhriatej asi na 170 ° C. Čerešňovou jogurtovú buchtu pečieme 15 - 20 minút, až nám povrch zezlatoví a okraje koláča odstúpi od plechu. Čerešňovou jogurtovú buchtu necháme trochu vychladnúť, potom nakrájame na rezy a podávame. Množstvo ingrediencií odmeriava podľa použitého téglika od jogurtu (400 ml).