Celozrnný veniec
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 23468x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | jedlá soda |
100 g | cukor krupica |
2 lyžice | kandizovaná citrusová kôra |
250 g | müsli |
200 ml | mlieko |
2 lyžice | horúca voda |
3 lyžice | med |
1 balíček | kypriaci prášok do perníka |
150 g | polohrubá múka |
50 g | maslo |
5 lyžíc | vlašské orechy |
1 kelímok | tvaroh |
Postup prípravy receptu
Vajcia vyšľaháme s cukrom, medom do peny. Pridáme rozpustené maslo a vlažné maslo a 2 lyžice horúcej vody. K vaječné zmesi pridáme tučný tvaroh rozmiešaný s mliekom a ešte chvíľu šľaháme. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do perníkom, sódou, škoricou a müsli pomletej najemno. Úplne na záver vmiešame nahrubo mleté vlašské orechy a presladené citrusovú kôru. Do cesta môžeme pridať podľa chuti hrozienka, kakao a podobne. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného venca a pečieme pri 170 ° C asi 25 - 30minút. Celozrnný veniec necháme vychladnúť a môžeme potrieť polevou. Celozrnný veniec nakrájame a môžeme sa do neho pustiť.