Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Celozrnný veniec

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23468x
Celozrnný veniec

Opäť pridávam zdravý recept z müsli as tvarohom.

Recept na 8 porcií.

vytlačiť recept Celozrnný veniec
recept Celozrnný veniec sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička jedlá soda
100 g cukor krupica
2 lyžice kandizovaná citrusová kôra
250 g müsli
200 ml mlieko
2 lyžice horúca voda
3 lyžice med
1 balíček kypriaci prášok do perníka
150 g polohrubá múka
50 g maslo
5 lyžíc vlašské orechy
1 kelímok tvaroh

Postup prípravy receptu

Vajcia vyšľaháme s cukrom, medom do peny. Pridáme rozpustené maslo a vlažné maslo a 2 lyžice horúcej vody. K vaječné zmesi pridáme tučný tvaroh rozmiešaný s mliekom a ešte chvíľu šľaháme. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do perníkom, sódou, škoricou a müsli pomletej najemno. Úplne na záver vmiešame nahrubo mleté vlašské orechy a presladené citrusovú kôru. Do cesta môžeme pridať podľa chuti hrozienka, kakao a podobne. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného venca a pečieme pri 170 ° C asi 25 - 30minút. Celozrnný veniec necháme vychladnúť a môžeme potrieť polevou. Celozrnný veniec nakrájame a môžeme sa do neho pustiť.

Komentáre k receptu Celozrnný veniec (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty