Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Celozrnný chlieb s makom

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 9327x
Celozrnný chlieb s makom

Recept na výborný chlieb pre tých, ktorí radi jedia zdravo.

vytlačiť recept Celozrnný chlieb s makom
recept Celozrnný chlieb s makom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

100 g slnečnicové semienka
300 ml vlažná voda
50 g ražná celozrnná múka
25 g Rasco
sezamové semienka
50 g mak
100 g špaldová múka
7 g sušené droždie
2 lyžičky soľ
350 g celozrnná pšeničná múka
70 ml med

Postup prípravy receptu

Zmiešame všetky múky, soľ, droždie, slnečnicové semienka, rasca a mak. Pridáme med a 300 ml vody a dôkladne premiešame. Cesto dôkladne miešame aspoň 7 minút. Potom zľahka poprášime múkou, prikryjeme utierkou a dáme asi 2 hodiny kysnúť do tepla. Cesto sa zdvojnásobí. Potom cesto znovu dôkladne premiesime a oboucháme. Vytvarujeme okrúhly bochník a celý ho obalíme v sezamových semienkach. Celozrnný chlieb premiestnime na plech s papierom na pečenie, prikryjeme a necháme ešte tak hodinu kysnúť. Cesto by opäť malo zdvojnásobiť objem. Predohrejeme elektrickú rúru na 220 ° C, teplovzdušnú na 200 stupňov. Ostrým nožom urobíme na bochníka krížom niekoľko zárezov. Celozrnný chlieb s makom pečieme pol hodiny, kým chleba nezezlátne a na poklep neznie duto. Upečený bochník necháme vychladnúť na drôtenej mriežke.

Komentáre k receptu Celozrnný chlieb s makom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty