Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Celozrnné špagety s tuniakom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24192x
Celozrnné špagety s tuniakom

Celozrnné bezvaječné špagety s tuniakom a Smetanovo-bylinkovou omáčkou.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Celozrnné špagety s tuniakom
recept Celozrnné špagety s tuniakom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

250 g celozrnné bezvaječné špagety
1 konzerva tuniak v oleji (kúsky)

na ozdobu:

bazalka
baby paradajky

omáčka:

200 ml kyslá smotana
100 ml majonéza
1 lyžička čerstvý kôpor
1 lyžička citrónová šťava
1 lyžica kapary

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať. Kúsky tuniaka necháme odkvapkať a olej uchováme. Odkvapkané kapary jemne usekáme. Kôpor pokrájame najemno. Miesto kôpru môžeme podľa vkusu použiť aj iné bylinky. Pripravíme si omáčku. Smotanu premiešame s majonézou, kôprom, kapary a citrónovou šťavou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Špagety zlejeme, vrátime do hrnca a omastíme olejom z tuniaka. Potom je prelejeme omáčkou, vmiešame kúsky tuniaka a všetko krátko prehrejeme. Celozrnné špagety s konzervovaným tuniakom a Smetanovo-bylinkovou omáčkou podávame teplé. Zdobíme baby paradajkami a lístkom bazalky.

Komentáre k receptu Celozrnné špagety s tuniakom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty