Celozrnné špagety s tuniakom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 24192x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | celozrnné bezvaječné špagety |
1 konzerva | tuniak v oleji (kúsky) |
na ozdobu: | |
bazalka | |
baby paradajky | |
omáčka: | |
200 ml | kyslá smotana |
100 ml | majonéza |
1 lyžička | čerstvý kôpor |
1 lyžička | citrónová šťava |
1 lyžica | kapary |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Scedíme a necháme odkvapkať. Kúsky tuniaka necháme odkvapkať a olej uchováme. Odkvapkané kapary jemne usekáme. Kôpor pokrájame najemno. Miesto kôpru môžeme podľa vkusu použiť aj iné bylinky. Pripravíme si omáčku. Smotanu premiešame s majonézou, kôprom, kapary a citrónovou šťavou. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Špagety zlejeme, vrátime do hrnca a omastíme olejom z tuniaka. Potom je prelejeme omáčkou, vmiešame kúsky tuniaka a všetko krátko prehrejeme. Celozrnné špagety s konzervovaným tuniakom a Smetanovo-bylinkovou omáčkou podávame teplé. Zdobíme baby paradajkami a lístkom bazalky.