Celozrnné rožky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 160min.
- recept zobrazen: 29146x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1,5 lyžičky | soľ |
50 g | celozrnná ražná múka |
400 ml | voda |
1 lyžička | chlebového korenia |
2 lyžice | olej |
300 g | celozrnná pšeničná múka |
50 g | ražná chlebová múka |
1/4 kocky | droždie |
1 lyžička | cukor |
150 g | hladká múka |
na ozdobu: | |
mak | |
semienka | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Do pekárne dáme suroviny v tomto poradí voda, olej, soľ do rohu, múky a medzi ne chlebové korenie. V múke urobím jamku, pridáme cukor a rozdrobíme kvasnice. Zapneme program cesto. Je potrebné cesto sledovať a prípadne prisypáva ražnú chlebovú múku. Kto má rád semienka, možné pridať po zvukovom signálu. Až program skončí, necháme ešte tak pol hodinky kysnúť. Cesto rozpolíme az každej polovičky vyvaľkáme placku, ktorú radýlkem rozdelíme na 8 trojuholníkov a zabalíme rožky. Začíname na širšej strane. Celozrnné rožky necháme na plechu ešte tak pol hodinky kysnúť. Pomažte vajíčkom a posypeme semienkami alebo makom. Celozrnné rožky pečieme na 200 ° C dozlatista. Celozrnné rožky podávame podľa chuti.