Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Celozrnné rožky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 29146x
Celozrnné rožky

Tieto rožky z domácej pekárne sú krásne nadýchané a hlavne mäkučké.

vytlačiť recept Celozrnné rožky
recept Celozrnné rožky sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1,5 lyžičky soľ
50 g celozrnná ražná múka
400 ml voda
1 lyžička chlebového korenia
2 lyžice olej
300 g celozrnná pšeničná múka
50 g ražná chlebová múka
1/4 kocky droždie
1 lyžička cukor
150 g hladká múka

na ozdobu:

mak
semienka

na potření:

1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Do pekárne dáme suroviny v tomto poradí voda, olej, soľ do rohu, múky a medzi ne chlebové korenie. V múke urobím jamku, pridáme cukor a rozdrobíme kvasnice. Zapneme program cesto. Je potrebné cesto sledovať a prípadne prisypáva ražnú chlebovú múku. Kto má rád semienka, možné pridať po zvukovom signálu. Až program skončí, necháme ešte tak pol hodinky kysnúť. Cesto rozpolíme az každej polovičky vyvaľkáme placku, ktorú radýlkem rozdelíme na 8 trojuholníkov a zabalíme rožky. Začíname na širšej strane. Celozrnné rožky necháme na plechu ešte tak pol hodinky kysnúť. Pomažte vajíčkom a posypeme semienkami alebo makom. Celozrnné rožky pečieme na 200 ° C dozlatista. Celozrnné rožky podávame podľa chuti.

Komentáre k receptu Celozrnné rožky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty