Celozrnné hrčky
- prílohy
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 4997x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžice | olivový olej |
50 g | celožitná múka |
100 dkg | hladká múka |
2 lyžice | soľ |
sezamové semienko | |
1/4 kocky | droždie |
200 dkg | celopšeničná múka |
tekvicové semienka | |
1 lyžica | cukor |
drvená rasca | |
260 ml | voda |
4 lyžice | ľanové semienko |
Postup prípravy receptu
Do domácej pekárne dáme najprv tekuté suroviny. Sypké pridáme až potom. Pekáreň zapneme na program "Cesto". Vykysnuté cesto na doske vytvarujeme do hrčiek požadovaných veľkostí. Celozrnné hrčky navrchu trochu počas prevádzky a necháme znovu niekoľko minút kysnúť. Medzitým si rozpálime rúru na 200 ° C. Ako vložíme hrčky do rúry, potrieme ich vlažnou osolenou vodou a posypeme semienkami. Celozrnné hrčky pečieme asi 15 - 20 minút podľa veľkosti. Celozrnné hrčky podávame len tak, alebo je niečím doplníme.