Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Celozrnné hrčky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 4997x
Celozrnné hrčky

Recept na pečivo z domácej pekárne.

vytlačiť recept Celozrnné hrčky
recept Celozrnné hrčky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

3 lyžice olivový olej
50 g celožitná múka
100 dkg hladká múka
2 lyžice soľ
sezamové semienko
1/4 kocky droždie
200 dkg celopšeničná múka
tekvicové semienka
1 lyžica cukor
drvená rasca
260 ml voda
4 lyžice ľanové semienko

Postup prípravy receptu

Do domácej pekárne dáme najprv tekuté suroviny. Sypké pridáme až potom. Pekáreň zapneme na program "Cesto". Vykysnuté cesto na doske vytvarujeme do hrčiek požadovaných veľkostí. Celozrnné hrčky navrchu trochu počas prevádzky a necháme znovu niekoľko minút kysnúť. Medzitým si rozpálime rúru na 200 ° C. Ako vložíme hrčky do rúry, potrieme ich vlažnou osolenou vodou a posypeme semienkami. Celozrnné hrčky pečieme asi 15 - 20 minút podľa veľkosti. Celozrnné hrčky podávame len tak, alebo je niečím doplníme.

Komentáre k receptu Celozrnné hrčky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty