Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Celozrnné bochníky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3725x
Celozrnné bochníky

Vynikajúce a zdravé zároveň, to je tá najlepšia kombinácia.

vytlačiť recept Celozrnné bochníky
recept Celozrnné bochníky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička med
slnečnicové semienka
1,5 lyžice olivový olej
150 g jemne mleté ovsené vločky
300 g celozrnná múka
1/2 kocky droždie
sezamové semienka
mak
1 lyžička soľ
ľanové semienka
tekvicové semienka
270 ml mlieko
50 g ražná celozrnná múka

na potření:

1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Z vlažného mlieka, štipky soli a droždia pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, vločkami, olejom, medom, soľou a ľubovoľným množstvom semienok a maku. Vypracujeme cesto a necháme hodinu v teple pod utierkou kysnúť. Potom cesto znovu prepracujeme a vytvoríme bochníky. Celozrnné bochníky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 40 minút pod utierkou kysnúť. Na záver celozrnné bochníky pomašlujeme vajcom a posypeme treba makom. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C 20 minút. Hotové celozrnné bochníky ihneď zložíme z plechu na mriežku a necháme vychladnúť. Celozrnné bochníky konzumujeme podľa chuti.

Komentáre k receptu Celozrnné bochníky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty