Celozrnné bochníky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 3725x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | med |
slnečnicové semienka | |
1,5 lyžice | olivový olej |
150 g | jemne mleté ovsené vločky |
300 g | celozrnná múka |
1/2 kocky | droždie |
sezamové semienka | |
mak | |
1 lyžička | soľ |
ľanové semienka | |
tekvicové semienka | |
270 ml | mlieko |
50 g | ražná celozrnná múka |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Z vlažného mlieka, štipky soli a droždia pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, vločkami, olejom, medom, soľou a ľubovoľným množstvom semienok a maku. Vypracujeme cesto a necháme hodinu v teple pod utierkou kysnúť. Potom cesto znovu prepracujeme a vytvoríme bochníky. Celozrnné bochníky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 40 minút pod utierkou kysnúť. Na záver celozrnné bochníky pomašlujeme vajcom a posypeme treba makom. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C 20 minút. Hotové celozrnné bochníky ihneď zložíme z plechu na mriežku a necháme vychladnúť. Celozrnné bochníky konzumujeme podľa chuti.