Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Celozrnné bochníky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 2580x
Celozrnné bochníky

Vynikajúce a zdravé zároveň, to je tá najlepšia kombinácia.

vytlačiť recept Celozrnné bochníky
recept Celozrnné bochníky sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

ľanové semienka
tekvicové semienka
270 ml mlieko
50 g ražná celozrnná múka
1 lyžička med
slnečnicové semienka
1,5 lyžice olivový olej
150 g jemne mleté ovsené vločky
300 g celozrnná múka
1/2 kocky droždie
sezamové semienka
mak
1 lyžička soľ

na potření:

1 ks vajcia

Postup prípravy receptu

Z vlažného mlieka, štipky soli a droždia pripravíme kvások. Kvások zmiešame s múkou, vločkami, olejom, medom, soľou a ľubovoľným množstvom semienok a maku. Vypracujeme cesto a necháme hodinu v teple pod utierkou kysnúť. Potom cesto znovu prepracujeme a vytvoríme bochníky. Celozrnné bochníky naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 40 minút pod utierkou kysnúť. Na záver celozrnné bochníky pomašlujeme vajcom a posypeme treba makom. Dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 180 ° C 20 minút. Hotové celozrnné bochníky ihneď zložíme z plechu na mriežku a necháme vychladnúť. Celozrnné bochníky konzumujeme podľa chuti.

Komentáre k receptu Celozrnné bochníky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty