Čarovná tvarohová torta
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 84565x
Ľahká - ako v zmysle prípravy, tak nutricky - záležitosť, ktorú nepečieme. Upozornenie, silne návykové!
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
krém: | |
40 g | cukor |
2 balíčky | vanilkový pudingový prášok |
2 kelímky | netučný tvaroh |
1 l | mlieko |
na ozdobu: | |
30 g | mliečna čokoláda |
1 konzerva | zavárané broskyne |
náplň: | |
2 balíčky | piškóty |
podľa chuti: | |
3 ks | Banán |
Postup prípravy receptu
Najprv si urobíme puding, príprava je uvedená na obale, teda netreba ju rozpisovať. Puding osladíme. Do väčšej misky potom vyklopíme tvaroh a postupne prilievame hotový puding. Poriadne premiešame. Tým je vlastne krém hotový. Veľa ľuďom v tejto teplej forme moc nechutí a príde im málo sladký, ale verte, že po zatuhnutí sa z neho razom stane niečo úplne iné! Do tortovej formy poukladáme na dno piškóty - pevný podklad pre náš tortu. Vrstvu piškót zalejeme časťou krému, na ktorý opäť pokladáme ďalšie piškóty a trebárs i olúpané a nakrájané banány. Týmto spôsobom pokračujeme, až sa dostaneme na samý vrch, na ten už samozrejme piškóty považovať nebudeme. Vršok ozdobíme nastrúhanou mliečnou čokoládou a broskyňami. Čarovný tvarohový koláč necháme (najlepšie cez noc) vytuhnout. Dodávam, že je to asi jediný tortu, ktorý robím a vždy sa stretnem s ohromným ohlasom. Niekedy proste menej znamená viac.