Cappucino torta
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 3974x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 ml | smotana na šľahanie |
150 g | cukor |
200 g | mleté lieskové orechy |
1 balíček | prášok do pečiva |
50 g | polohrubá múka |
400 g | nízkotučný tvaroh |
6 ks | vajcia |
75 g | Instantný cappuccino |
1 balíček | vanilkový cukor |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 180 ° C. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme s polovicou cukru na sneh. Zvyšok cukru vymiešame so žĺtkami a vanilkovým cukrom. Ku žĺtkovej zmesi pridáme múku, kypriaci prášok, jemne namletej orechy a nakoniec aj sneh z bielkov. Cesto naplníme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečieme 35 minút. Po vychladnutí zrežeme hornú tretinu korpusu a rozdrobíme ju. Smotanu ušľaháme. Tvaroh vymiešame s cukrom a cappucino. Pridáme vyšľahanú smotanu a celej návrším na korpus. Krémom potrieme aj okraje. Nakoniec krém posypeme roztrieštenou korpusom, nezabudneme posypať aj bočné steny. Cappucino tortu dáme vychladiť. Studený cappucino tortu nakrájame a môžeme podávať.