Čalamáda z červenej repy
- šaláty
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 66081x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | cibula |
2 kg | červená repa |
1 lyžica | ocot na uvarenie |
1 kg | bielej kapusty |
1 kg | paprika |
nálev: | |
1 balíček | deko |
240 g | cukor krupica |
500 ml | olej |
500 ml | ocot |
1 - 2 lyžičiek | fenikel |
Postup prípravy receptu
Očistenú červenú repu uvaríme s trochou octu do polomäkké. Potom ju olúpeme a nakrájame ozdobným nožom na kocky alebo širšie prúžky. Kapusta a papriku nakrájame na rezance a cibuľu nadrobno. Zeleninu striedavo plníme do umytých pohárov. Prvá vrsta paprika, na nej kapusta, červená repa a hore cibuľu. Zmiešaním octu, oleja, fenikla, cukru a deka si pripravíme nálev. Dobre ho premiešame a zalejeme všetky poháre so zeleninou. Ak nálev nevystačí, doplníme vodou alebo použijeme přecezenou vodu, v ktorej sme varili repu - v tom prípade bude čalamáda mať tmavo červenú farbu. Poháre uzavrieme. Čalamáda z červenej repy sterilizujeme na 90 ° C asi 20 minút.