Čaj z čiernej jarabiny
- nápoje
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 71140x
Z čerstvo natrhané jarabiny je najlepší čaj. Ako mi poradila susedka, vysušená sa vraj k čaju vôbec neodporúča.
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 lyžičiek | cukor krupica |
1 l | voda |
5 ks | klinček |
5 ks | čierna jarabina |
na ozdobu: | |
čierna jarabina | |
2 plátky | citrón |
Postup prípravy receptu
Guľôčky oštípneme zo stoniek a nasypeme do pohára. Pridáme cukor i klinčeky a zalejeme vrelú vodou. Čaj necháme 5 minút vylúhovať, potom ho premiešame a čiastočne sa snažíme guľôčky sploštiť. Znovu uzavrieme a ešte 5 minút vylouhujeme. Potom čaj z čiernej jarabiny znovu premiešame a trochu roztlačíme. Čaj z čiernej jarabiny podávame horúci. Ozdobíme plátkom alebo špirálky citróna a guličkami čiernej jarabiny.