Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Čaj z čiernej jarabiny

  • nápoje
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 65253x
Čaj z čiernej jarabiny

Z čerstvo natrhané jarabiny je najlepší čaj. Ako mi poradila susedka, vysušená sa vraj k čaju vôbec neodporúča.

vytlačiť recept Čaj z čiernej jarabiny
recept Čaj z čiernej jarabiny sa mi páči
(Recept sa páči celkom 4x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 l voda
5 ks klinček
5 ks čierna jarabina
5 lyžičiek cukor krupica

na ozdobu:

čierna jarabina
2 plátky citrón

Postup prípravy receptu

Guľôčky oštípneme zo stoniek a nasypeme do pohára. Pridáme cukor i klinčeky a zalejeme vrelú vodou. Čaj necháme 5 minút vylúhovať, potom ho premiešame a čiastočne sa snažíme guľôčky sploštiť. Znovu uzavrieme a ešte 5 minút vylouhujeme. Potom čaj z čiernej jarabiny znovu premiešame a trochu roztlačíme. Čaj z čiernej jarabiny podávame horúci. Ozdobíme plátkom alebo špirálky citróna a guličkami čiernej jarabiny.

Komentáre k receptu Čaj z čiernej jarabiny (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt