Bylinkový veľkonočný syr
- predjedlá
- slovenská kuchyňa
- recept zobrazen: 66126x
Slovenský veľkonočné syr môžeme dochucovať ako je libo. Syr si môžeme pripraviť nielen na Veľkú noc.
1 komentár
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 l | mlieko |
10 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
bazalka | |
provensálske korenie | |
soľ | |
mletý korenie | |
mletá sladká paprika |
Postup prípravy receptu
V hrnci dáme variť mlieko. Medzitým si v miske rozbijeme vajce. Keď začne mlieko trochu variť, ľahko vmiešame vajcia. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a bylinky. Na miernom ohni zmes miešame, kým nezhrudkovatí. Medzitým si pripravíme gázu, ktorú dáme na cedidlo. Uvarený syr vlejeme na gázu a silne zviažeme do uzlíka. Syr necháme až do vychladnutia v gázu. Syr podávame s mazancov, cabajka a ďalšími veľkonočnými pochutinami. Odporúčam prípravu syra z domáceho mlieka a vajec.
Komentáre k receptu Bylinkový veľkonočný syr (1 komentár)
-
tibor
06.April 2012 22:22
syr z mlieka a vajec