Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bylinkový veľkonočný syr

  • predjedlá
  • slovenská kuchyňa
  • recept zobrazen: 66126x
Bylinkový veľkonočný syr

Slovenský veľkonočné syr môžeme dochucovať ako je libo. Syr si môžeme pripraviť nielen na Veľkú noc.

vytlačiť recept Bylinkový veľkonočný syr
recept Bylinkový veľkonočný syr
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 l mlieko
10 ks vajcia

podľa chuti:

bazalka
provensálske korenie
soľ
mletý korenie
mletá sladká paprika

Postup prípravy receptu

V hrnci dáme variť mlieko. Medzitým si v miske rozbijeme vajce. Keď začne mlieko trochu variť, ľahko vmiešame vajcia. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a bylinky. Na miernom ohni zmes miešame, kým nezhrudkovatí. Medzitým si pripravíme gázu, ktorú dáme na cedidlo. Uvarený syr vlejeme na gázu a silne zviažeme do uzlíka. Syr necháme až do vychladnutia v gázu. Syr podávame s mazancov, cabajka a ďalšími veľkonočnými pochutinami. Odporúčam prípravu syra z domáceho mlieka a vajec.

Komentáre k receptu Bylinkový veľkonočný syr (1 komentár)

  • tibor 06.April 2012 22:22

    syr z mlieka a vajec

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty