Bylinkový Pangasius
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 13460x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | Pangasius |
tymián | |
1 kelímok | smotana na varenie |
1 - 2 plátkov | maslo |
marináda: | |
mletý kmín | |
bylinková soľ | |
majorana | |
1 - 2 lyžíc | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Filety pangase opláchneme az oboch strán posypeme bylinkovou soľou. Ľahko korenie zatlačíme do mäsa. Rovnako postupujeme s mletým kmínom. Olej premiešame asi s lyžičkou majoránky a pangase potrieme. Takto necháme marinovať najlepšie cez noc. Rozohrejeme si veľkú panvicu s plátkami masla a rybu sprudka osmažíme, obrátime a až nám celá zbelie, prilejeme smotanu. Takto za občasného obracania "dusíme" bez pokrievky 5 - 10 minút, ku koncu prisypeme do omáčky tymián. Bylinkového Pangasius podávame s varenými zemiakmi, kašou, ale aj ryžou. Je to veľmi rýchlo pripravený hlavný chod a skvele chutí.