Bylinkové zemiakové knedle
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 36635x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 - 70 g | Špenátový pretlak |
1 lyžička | pažítka |
1 lyžička | oregano |
2 ks | vajcia |
1 lyžička | provensálske bylinky |
1 kg | zemiaky |
1 lyžička | bazalka |
200 g | polohrubá múka |
1 lyžička | petržlen |
Postup prípravy receptu
Pripravíme si základné cesto na zemiakové knedle. Studené, uvarené a olúpané zemiaky najemno nastrúhame. Pridáme dve celé vajcia, trochu soli a polohrubú múku. Podľa konzistencie dopĺňame múkou, v opačnom prípade malým množstvom vody. K základnému cestu ešte pred riadnym prohnětením pridáme 50 - 70g špenátového pretlaku, z ktorého vytlačíme prebytočnú vodu a ďalej pridáme podľa vlastnej chute. Dávam 1,5 lyžičky čerstvých byliniek - napríklad provensálske bylinky, pažítka, petržlen, bazalka, oregano. Musí byť ale čerstvé. Všetko riadne premiešame, premiesime a urobíme 4 stredné valčeky, ktoré ihneď dávame do vriacej osolenej vody a varíme 15 - 20 minút. Uvarené bylinkové zemiakové knedle ihneď naplátkujeme. Rozhodne zaujímavá chuťová skúsenosť. Odporúčam vyskúšať a určite si tieto bylinkovej knedle nájdu aj svojich fandov.