Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bylinkové zemiakové knedle

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 36635x
Bylinkové zemiakové knedle

Zaujímavý experiment, keď nechcete k mäsu iba obyčajné zemiakové knedle.

vytlačiť recept Bylinkové zemiakové knedle
recept Bylinkové zemiakové knedle
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 - 70 g Špenátový pretlak
1 lyžička pažítka
1 lyžička oregano
2 ks vajcia
1 lyžička provensálske bylinky
1 kg zemiaky
1 lyžička bazalka
200 g polohrubá múka
1 lyžička petržlen

Postup prípravy receptu

Pripravíme si základné cesto na zemiakové knedle. Studené, uvarené a olúpané zemiaky najemno nastrúhame. Pridáme dve celé vajcia, trochu soli a polohrubú múku. Podľa konzistencie dopĺňame múkou, v opačnom prípade malým množstvom vody. K základnému cestu ešte pred riadnym prohnětením pridáme 50 - 70g špenátového pretlaku, z ktorého vytlačíme prebytočnú vodu a ďalej pridáme podľa vlastnej chute. Dávam 1,5 lyžičky čerstvých byliniek - napríklad provensálske bylinky, pažítka, petržlen, bazalka, oregano. Musí byť ale čerstvé. Všetko riadne premiešame, premiesime a urobíme 4 stredné valčeky, ktoré ihneď dávame do vriacej osolenej vody a varíme 15 - 20 minút. Uvarené bylinkové zemiakové knedle ihneď naplátkujeme. Rozhodne zaujímavá chuťová skúsenosť. Odporúčam vyskúšať a určite si tieto bylinkovej knedle nájdu aj svojich fandov.

Komentáre k receptu Bylinkové zemiakové knedle (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty