Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bylinkové tofu s údeným lososom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 36394x
Bylinkové tofu s údeným lososom

Recept zo sóje je vhodný pre každého vegetariána. Údený losos už menej, ale kto rád ryby, neodolá.

vytlačiť recept Bylinkové tofu s údeným lososom
recept Bylinkové tofu s údeným lososom
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžička olivový olej
1 balíček údený losos v oleji (100g)
1,5 lyžice pravá japonská sójová omáčka
tymián
1 ks stredné paradajka
1 kocka bylinkovej tofu

Postup prípravy receptu

Lososa v oleji (malé tenké plátky) zlejeme a len krátko prehrejeme na teflónovej panvici bez ďalšieho dochucovanie. Je dosť slaný. Potom ho rozkrájame na rezance a odložíme stranou. Paradajka umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme stred sa zrniečkami. Tuhý zvyšok aj so šupkou nakrájame na miniatúrne kocky. Bylinkové tofu nakrájame a na lyžičke olivového oleja osmažíme, hneď pokvapkáme pravú sójovou omáčkou a ľahko premiešame, aby si tofu zachovalo svoj tvar. Pridáme paradajka a odstavíme. Príprava je rýchla, stačí 2 - 3 minúty. Bylinkové tofu servírujeme na tanier, pridáme rezance lososa a posypeme tymianom, ktorý premasírujte medzi prstami, aby sa pokrm ešte viac prevoňala. Bylinkovej tofu s údeným lososom môžeme podávať aj za studena. Vegetariáni vynechajú rybu a nahradí ju treba nastrúhaným údeným syrom. Môžeme tiež preliať paradajkovým dresingom apod

Komentáre k receptu Bylinkové tofu s údeným lososom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty