Bylinkové tofu s údeným lososom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 15min.
- recept zobrazen: 36394x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžička | olivový olej |
1 balíček | údený losos v oleji (100g) |
1,5 lyžice | pravá japonská sójová omáčka |
tymián | |
1 ks | stredné paradajka |
1 kocka | bylinkovej tofu |
Postup prípravy receptu
Lososa v oleji (malé tenké plátky) zlejeme a len krátko prehrejeme na teflónovej panvici bez ďalšieho dochucovanie. Je dosť slaný. Potom ho rozkrájame na rezance a odložíme stranou. Paradajka umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme stred sa zrniečkami. Tuhý zvyšok aj so šupkou nakrájame na miniatúrne kocky. Bylinkové tofu nakrájame a na lyžičke olivového oleja osmažíme, hneď pokvapkáme pravú sójovou omáčkou a ľahko premiešame, aby si tofu zachovalo svoj tvar. Pridáme paradajka a odstavíme. Príprava je rýchla, stačí 2 - 3 minúty. Bylinkové tofu servírujeme na tanier, pridáme rezance lososa a posypeme tymianom, ktorý premasírujte medzi prstami, aby sa pokrm ešte viac prevoňala. Bylinkovej tofu s údeným lososom môžeme podávať aj za studena. Vegetariáni vynechajú rybu a nahradí ju treba nastrúhaným údeným syrom. Môžeme tiež preliať paradajkovým dresingom apod