Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bylinkové opečené zemiaky

  • prílohy
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69084x
Bylinkové opečené zemiaky

Zemiaky pečené trochu inak. Bohaté na množstvo korenia.

vytlačiť recept Bylinkové opečené zemiaky
recept Bylinkové opečené zemiaky
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1/2 - 1 kg zemiaky
1 ks cibula
10 dkg slanina
2 ks rôznofarebné paprika

podľa chuti:

oregano
soľ
čerstvý alebo sušený cesnak
majorana
tymián

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Na panvicu dáme nakrájanú slaninu na kocky a necháme vyškvařit tuk, škvarky vyberieme a dáme stranou. Cibuľku olúpeme a nakrájame na polkruhmi. Do vypečeného tuku dáme zemiaky, pečieme a miešame, osolíme a pridáme majoránku, oregano, tymian a podľa chuti aj cesnak, ale nemusí byť. Ak by sa zemiaky začali pripaľovať, podlejeme trochu vodou, ale len po dne, urobí sa blátíčko. Keď sú zemiaky napoly hotové, pridáme na prúžky očistenú a na prúžky nakrájanú papriku a na polkruhmi nakrájanú cibuľu. Doplníme o škvarky, ktoré máme zo začiatku. Zemiaky pečieme prikryté, ale často miešame. Takto sú vhodné ako přílohové zemiaky. Dajú sa podávať is kusom opečeného salámy a možno ich podávať aj ako hlavné jedlo.

Komentáre k receptu Bylinkové opečené zemiaky (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty