Bylinkové opečené zemiaky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 69084x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 - 1 kg | zemiaky |
1 ks | cibula |
10 dkg | slanina |
2 ks | rôznofarebné paprika |
podľa chuti: | |
oregano | |
soľ | |
čerstvý alebo sušený cesnak | |
majorana | |
tymián |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na půlkolečka. Na panvicu dáme nakrájanú slaninu na kocky a necháme vyškvařit tuk, škvarky vyberieme a dáme stranou. Cibuľku olúpeme a nakrájame na polkruhmi. Do vypečeného tuku dáme zemiaky, pečieme a miešame, osolíme a pridáme majoránku, oregano, tymian a podľa chuti aj cesnak, ale nemusí byť. Ak by sa zemiaky začali pripaľovať, podlejeme trochu vodou, ale len po dne, urobí sa blátíčko. Keď sú zemiaky napoly hotové, pridáme na prúžky očistenú a na prúžky nakrájanú papriku a na polkruhmi nakrájanú cibuľu. Doplníme o škvarky, ktoré máme zo začiatku. Zemiaky pečieme prikryté, ale často miešame. Takto sú vhodné ako přílohové zemiaky. Dajú sa podávať is kusom opečeného salámy a možno ich podávať aj ako hlavné jedlo.