Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bylinková frittata

  • predjedlá
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 142686x
Bylinková frittata

Bylinkovej omelety posypané parmezánom zlákajú každého gurmána. 6 až 8 porcií.

vytlačiť recept Bylinková frittata
recept Bylinková frittata sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

soľ
4 lyžice olivový olej
štipky petržlenu
2 lyžice nastrúhaný parmezán
korenie
250 g mladý špenát
hoblinkami parmezánu
6 ks veľké vajcia
6 ks jarná cibuľka na kolieska
3 lyžice nakrájané bylinky (petržlen, tymian, koriander)

Postup prípravy receptu

Panvica s nepriľnavým povrchom rozohrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme olej a zahrejeme ho. Pridáme jarné cibuľky a opekáme je asi 2 minúty. Potom na ne dáme špenátové listy a necháme ich zvadnout.

V mise rozšľaháme vajcia, soľ a korenie. Vmiešame špenát, cibuľky a bylinky. Olej z panvice zlejeme do vhodnej nádoby, prípadné prichytené kúsky z dna panvice odstránime.

Na panvici rozohrejte 2 lyžice odloženého oleja, vlejeme zmes s vajciami a omeletu urovnáme. Opekáme za občasného potriasanie panvíc približne 6 minút. Okraje omelety uvoľňujeme drevenou lopatkou.

Povrch omelety posypeme nastrúhaným parmezánom, panva postavíme pod rozohriaty gril a omeletu opekáme približne 3 minúty dozlata. Všetka tekutina sa musí vstrebať. (Možno piecť v rúre v panvici bez ucha)

Panvicu odstavíme, omeletu necháme skĺznuť na tanier, ozdobíme hoblinkami parmezánu a vetvička petržlenu a odložíme. Krájame ju až po 5 minútach. Podávame ju teplú.

Zdroj: Slovart.cz

Komentáre k receptu Bylinková frittata (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty