Bylinková frittata
- predjedlá
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 142686x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
4 lyžice | olivový olej |
štipky petržlenu | |
2 lyžice | nastrúhaný parmezán |
korenie | |
250 g | mladý špenát |
hoblinkami parmezánu | |
6 ks | veľké vajcia |
6 ks | jarná cibuľka na kolieska |
3 lyžice | nakrájané bylinky (petržlen, tymian, koriander) |
Postup prípravy receptu
Panvica s nepriľnavým povrchom rozohrejeme na stredne vysokú teplotu, pridáme olej a zahrejeme ho. Pridáme jarné cibuľky a opekáme je asi 2 minúty. Potom na ne dáme špenátové listy a necháme ich zvadnout.
V mise rozšľaháme vajcia, soľ a korenie. Vmiešame špenát, cibuľky a bylinky. Olej z panvice zlejeme do vhodnej nádoby, prípadné prichytené kúsky z dna panvice odstránime.
Na panvici rozohrejte 2 lyžice odloženého oleja, vlejeme zmes s vajciami a omeletu urovnáme. Opekáme za občasného potriasanie panvíc približne 6 minút. Okraje omelety uvoľňujeme drevenou lopatkou.
Povrch omelety posypeme nastrúhaným parmezánom, panva postavíme pod rozohriaty gril a omeletu opekáme približne 3 minúty dozlata. Všetka tekutina sa musí vstrebať. (Možno piecť v rúre v panvici bez ucha)
Panvicu odstavíme, omeletu necháme skĺznuť na tanier, ozdobíme hoblinkami parmezánu a vetvička petržlenu a odložíme. Krájame ju až po 5 minútach. Podávame ju teplú.
Zdroj: Slovart.cz