Burtguláš
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 191051x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | mletý kmín |
2 ks | cibula |
125 ml | kyslá smotana |
1 kg | zemiaky |
2 lyžice | mletá sladká paprika |
100 g | olej |
300 g | točený saláma |
1 lyžica | hladká múka |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie |
Postup prípravy receptu
Cibuľa olúpeme a nasekáme najemno. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na kocky. Točený saláma môžeme olúpať (ale nie je potreba), pozdĺžne rozkrojíme a nakrájame na pol kolieska. Na oleji speníme cibuľu, pridáme zemiaky, korenie, soľ a chvíľu restujeme. Potom všetko podlejeme vodou a varíme takmer domäkka. Hladkú múku si rozmiešame v smotane a nalejeme na poloměkkým zemiakom. Keď všetko začne bublať, pridáme točený saláma a dobre prevaríme. Pred podávaním buřtguláš ešte dochutíme. Môžeme servírovať s chlebom, ale je sýty sám o sebe.