Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Burtguláš

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 191051x
Burtguláš

Obľúbené jedlo zo zemiakov a údeniny, recept pripravený v jednom hrnci.

vytlačiť recept Burtguláš
recept Burtguláš
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica mletý kmín
2 ks cibula
125 ml kyslá smotana
1 kg zemiaky
2 lyžice mletá sladká paprika
100 g olej
300 g točený saláma
1 lyžica hladká múka

podľa chuti:

soľ
mletý korenie

Postup prípravy receptu

Cibuľa olúpeme a nasekáme najemno. Zemiaky oškrabeme a nakrájame na kocky. Točený saláma môžeme olúpať (ale nie je potreba), pozdĺžne rozkrojíme a nakrájame na pol kolieska. Na oleji speníme cibuľu, pridáme zemiaky, korenie, soľ a chvíľu restujeme. Potom všetko podlejeme vodou a varíme takmer domäkka. Hladkú múku si rozmiešame v smotane a nalejeme na poloměkkým zemiakom. Keď všetko začne bublať, pridáme točený saláma a dobre prevaríme. Pred podávaním buřtguláš ešte dochutíme. Môžeme servírovať s chlebom, ale je sýty sám o sebe.

Komentáre k receptu Burtguláš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty