Burizonové gule
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 130704x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | salka |
2 balíčky | burizóny |
10 dkg | tuk |
20 dkg | cukor kryštál |
Postup prípravy receptu
Rozpustíme cukor a za stáleho miešania pridáme tuk a šálky. Zmes vymiešame dohladka. Do teplej zmesi vmiešame burizony. Potom necháme zmes vychladiť na takú teplotu, aby nás nepálil v dlaniach. Potom tvarujeme ľubovoľne veľké gule alebo malé guličky. Zmes sa veľmi rada lepí na ruky a tým nám komplikuje prácu. Preto je veľmi dobré opláchnuť si ruky vo vlažnej vode a až potom sa dať do tvarovanie.