Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Budejovická buchta

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 36109x
Budejovická buchta

Múčnik škoricovej-orechový, plnený syrovým krémom. Neobvyklé, ale veľmi dobré.

vytlačiť recept Budejovická buchta
recept Budejovická buchta
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

40 g cukor krupica
100 g tuk na pečenie
1 ks žĺtok
1 kocka droždie
200 ml vlažné mlieko
500 g polohrubá múka

na ozdobu:

4 lyžice orechy
1 balíček škoricový cukor

na potření:

1 ks bielok

náplň:

1 kelímok smotana na šľahanie
1 balíček vanilkový cukor
2 ks tavený syr (60g)
1 lyžička kakao

podľa potreby:

tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Zo lyžice múky, droždia, cukru a 50ml mlieka si pripravíme kvások. Múku nasypeme do misy, urobíme jamku, do ktorého vlejeme kvások, prilejeme žĺtok rozmiešaný vo zvyšnom mlieku, rozpustený tuk a prisypeme cukor. Vareškou urobíme cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme v teple 40 - 60 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta vyvaľkáme dve placky veľkosti formy (20cm). Jednu vložíme do vymastenej formy a necháme ešte 15 minút kysnúť. Potom placku vo forme potrieme rozšľahaným (nie vymíchaným) bielkom a posypeme nakrájanými orechy zmiešanými sa škoricovým cukrom. Budějickou buchtu vložíme do predhriatej rúry a na 175 ° C dozlatista upečieme. Rovnako postupujeme aj s druhou plackou. Smotanu uvedieme do varu, necháme vychladnúť a dotuha vyšľaháme. Krémové syry vymiešame s kakaom aj vanilkovým cukrom a zľahka primiešame šľahačku. Vychladnuté korpusy rozkrojíme a naplníme Smetanovo-syrovou náplňou. Jednotlivé kúsky budějické buchty pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou a posekanými orechmi.

Komentáre k receptu Budejovická buchta (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty