Budapeštianska nátierka alá Maruška
- chuťovky
- maďarská kuchyňa
- doba prípravy: 10min.
- recept zobrazen: 26909x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/4 kocky | maslo |
1 kocka | tvaroh |
soľ | |
1/2 ks | paprika |
1/2 ks | cibula |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
mlieko | |
cukor |
Postup prípravy receptu
Papriku (kapi) umyjeme a spolu s olúpanú cibuľou rozkrájame na kocky. Masla rozšľaháme so soľou a potom přišleháme tvaroh a mletú papriku (podľa chuti - ide len o sfarbení) do našľahané hmoty vmiešame na kocky nakrájanú zeleninu. Ak sa nám tvaroh zdá príliš slaný, nemusíme sa báť ochutiť cukrom. Alebo keď je nátierka moc hustá, zriedime ju mliekom. Budapeštianska nátierka alá Maruška je najlepšie na čerstvom pečive. Recept je pre 4 osoby.