Buchta všehochuť
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 21210x
Recept na slaďounkou buchtu s jahodami, nutelu, snehovými pusinka a banánovou pudingom.
Recept na 8 porcií.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | snehové pusinky |
2 hrnky | polohrubá múka |
0,5 hrnčeka | olej |
1 konzerva | zavárané jahody |
1 hrnček | mlieko |
1 balíček | banánový pudingový prášok |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 balíček | kypriaci prášok |
2 ks | vajcia |
200 g | nutelu |
1 hrnek | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Do misky dáme múku, cukor, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Riadne premiešame. Pridáme olej, vajcia, mlieko a premiešame. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme, kým nemá múčnik zlatistú farbu, asi 30 minút. Ešte teplú buchtu potrieme nutelu, naukladáme jahody a posypeme snehovými pusinka, ktoré rozdrvíme v ruke. Do hrnci nalejeme šťavu z konzervy jahôd a dolejeme do pol litra vodou. Pridáme trochu cukru a banánový puding. Chvíľu povaríme, ale nenecháme úplne zhustnúť. Nalejeme rovnomerne na buchtu. Buchta všehochuť je sladší, ale moc dobrá. Buchtu nakrájame a môžeme podávať.