Buchta s vaječným koňakom
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 68919x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
100 g | čokoláda na varenie |
100 g | hladká múka |
4 ks | vajcia |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
250 g | Hera |
250 g | cukor múčka |
250 ml | vaječný likér |
150 g | polohrubá múka |
na ozdobu: | |
mleté orechy | |
kokos | |
na potření: | |
marmeláda | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si na strúhadle najemno nastrúhame čokoládu na varenie. Maslo vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame celé vajcia, potom obe múky zmiešané s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame koňak a nastrúhanú čokoládu. Cesto nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy alebo na plech a pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C. Na záver môžeme buchut potrieť džemom a posypať kokosom alebo mletými orieškami, ale naozaj nie je nutné, je výborná sama o sebe.