Buchta Margot
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 146846x
U nás doma všetci milujeme tyčinku Margot. Aby sme ich nemuseli kupovať moc, robíme si z nej celú buchtu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
120 g | tyčinka Margot |
1/2 hrnku | olej |
1 balíček | vanilkový cukor |
1 ks | vajcia |
1 lyžica | Granko |
1/2 hrnku | mlieko |
1 hrnek | cukor krupica |
2 hrnky | polohrubá múka |
1 balíček | prášok do pečiva |
poleva: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Tyčinku Margot nastrúhame. Cukor, olej a vajcia vyšľaháme do peny. Striedavo pridávame múku a mlieko. Nakoniec vmiešame strúhanou tyčinku Margot, Granko a kypriaci prášok. Nalejeme na tukom vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C približne 50 minút. Vychladnutú buchtu Margot potrieme čokoládovou polevou. Tú si môžeme pripraviť jednoduchým rozpustením čokolády a stuženého tuku a vymícháním dohladka. Záver posypeme strúhaným kokosom a necháme zatuhnout.