Bublanina s ríbezľami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 71064x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 dkg | polohrubá múka |
3 - 4 lyžíc | vrelá voda |
20 dkg | cukor krupica |
1/2 balíčku | kypriaci prášok do pečiva |
čerstvý alebo mrazený ríbezle | |
4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Celé vajcia našľaháme šľahačom. Za stáleho šľahania pridávame po častiach vrelú vodu - hmota veľa nadobudne. Za stáleho šľahania pridávame po častiach cukor. Múku a prášok do pečiva dáme do misy a pridávame našľahanú hmotu. Hlbšia plech vyložíme papierom na pečenie a cesto do neho nalejeme. Husto posypeme upraveným červeným ríbezľami, po čiastočnom povolenia môže byť aj mrazený. Bublaninu s ríbezľami pečieme vo vyhriatej rúre na 175 ° C. Vychladíme a krájame na kocky.