Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bublanina s ovocím

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 75920x
Bublanina s ovocím

Skvelý nápad, ako využiť ovocie. Najlepšie je s čerešňami alebo jahodami, ale možno použiť akékoľvek ovocie.

vytlačiť recept Bublanina s ovocím
recept Bublanina s ovocím sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

60 cl polohrubá múka
40 g cukor krupica
1 balíček prášok do pečiva
10 cl olej
20 cl mlieko
4 ks vajcia

podľa chuti:

ovocie

podľa potreby:

hrubá múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej a trieme, až je zmes napenená. Múku preosejeme s práškom a vmiešame is mliekom do žĺtkovej zmesi. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame do cesta. Cesto na bublaninu rozotrieme do väčšieho pekáča, hlavne vyššieho, pretože buchta nadobudne. Pekáčik vopred vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou. Bublaninu zľahka pokladieme očisteným, opláchnutým a odkvapkanými ovocím av predhriatej rúre pečieme na 160 ° C asi 30 minút. Bublaninu s ovocím ocukrujeme. Bublanina s ovocím sa dá jesť už teplá, ale lepšie je studená.

Komentáre k receptu Bublanina s ovocím (1 komentár)

  • Vaše méno 16.June 2011 13:09

    ešte nikdy som nedala do žiadného koláča cl múky a pri 4 deťoch som dosť napiekla

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty