Bublanina s ovocím
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 75920x
Skvelý nápad, ako využiť ovocie. Najlepšie je s čerešňami alebo jahodami, ale možno použiť akékoľvek ovocie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
60 cl | polohrubá múka |
40 g | cukor krupica |
1 balíček | prášok do pečiva |
10 cl | olej |
20 cl | mlieko |
4 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
ovocie | |
podľa potreby: | |
hrubá múka na vysypanie | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej a trieme, až je zmes napenená. Múku preosejeme s práškom a vmiešame is mliekom do žĺtkovej zmesi. Z bielkov ušľaháme sneh a vmiešame do cesta. Cesto na bublaninu rozotrieme do väčšieho pekáča, hlavne vyššieho, pretože buchta nadobudne. Pekáčik vopred vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou. Bublaninu zľahka pokladieme očisteným, opláchnutým a odkvapkanými ovocím av predhriatej rúre pečieme na 160 ° C asi 30 minút. Bublaninu s ovocím ocukrujeme. Bublanina s ovocím sa dá jesť už teplá, ale lepšie je studená.
Komentáre k receptu Bublanina s ovocím (1 komentár)
-
Vaše méno
16.June 2011 13:09
ešte nikdy som nedala do žiadného koláča cl múky a pri 4 deťoch som dosť napiekla