Bryndzové zemiaky s bylinkami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 44910x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | menšie zemiaky |
1 lyžička | Rasco |
250 g | syr cottage |
0,5 lyžičky | šalvia |
4 strúčiky | cesnak |
100 g | chudá anglická slanina |
0,5 lyžičky | rozmarín |
150 g | bryndza |
3 lyžice | olej |
podľa chuti: | |
mletá paprika | |
1 štipka | soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme, umyjeme a osušíme a pozdĺžne prekrojíme. Pekáčik alebo plech vyložíme papierom na pečenie, naukladáme na neho zemiaky, pokvapkáme ich olejom a posypeme rascou a soľou. Zemiaky vložíme do rúry vyhriatej na 200 ° C a pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 180 ° C a ešte 20 minút pečieme. Potom pridáme nadrobno nasekanú anglickú slaninu, jemne nasekané alebo prelisované strúčiky cesnaku, šalvia, rozmarín a podľa chuti pálivú papriku. Premiešame a pečieme ešte 15 minút. Medzitým rozmiešame bryndzu so syrom cottage a syrovou zmes zamiešame do zemiakov. Podávame so zeleninovým šalátom (možno podávať aj bez šalátu).