Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bryndzové pirohy

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 136355x
Bryndzové pirohy

Jednoduché a sýte jedlo zo Slovenska.

vytlačiť recept Bryndzové pirohy
recept Bryndzové pirohy sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

2 ks vajcia
400 g polohrubá múka
3 štipky soľ
1 dl voda (mlieko)

na ozdobu:

200 g slanina

plnka:

5 štipiek kôpor
5 ks zemiaky
1 ks cibula
250 g bryndza
1/2 kocky maslo
3 dl mlieko

Postup prípravy receptu

Zemiaky olúpeme a nakrájame na kúsky. V osolenej vode je uvaríme domäkka. Scedíme je. Cibuľu očistíme a nasekáme nadrobno. Do zemiakov pridáme maslo, mlieko, cibuľu, kôpor a bryndzu a vytvoríme zo všetkého kašu. Z vajec, múky, soli a vody vypracujeme cesto. Vyvaľkáme z neho plát / plátky s hrúbkou asi 5 mm a vykrajujeme z neho kolieska. Mali by mať priemer asi 10 - 15 cm. Kolieska plníme pripravenou plnkou. Do stredu dáme kávovú lyžičkou náplň, koliesko preložíme napoly a zalepíme. Okraje stlacime k sebe. Pri zalepenie si môžeme ľahko navlhčiť prsty, aby sa potom pri varení pirohy nerozlepili. Pripravené pirohy dáme variť do vriacej vody. Varíme je asi 10 minút. Pirohy sú hotové, keď vyplávajú na hladinu. Počas varenia si nakrájame slaninu na kocky a pomaly vyškvaříme. Pirohy podávame posypané restovanou slaninou. Pije sa "žinčica", ale môžeme popíjať aj acidofilním mliekom.

Komentáre k receptu Bryndzové pirohy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty