Bryndzové halušky so slaninou
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 22940x
Lahodné, krémové a výdatné. Hocikto by nad sáčkovým haluškami ohrnul nos, ale je to rýchle av dnešnej dobe to veľa ľudí určite ocení.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kelímok | termizované bryndza |
1 kelímok | kyslá smotana |
1 balíček | zemiakové halušky |
1 ks | veľká cibuľa |
250 g | anglická slanina |
Postup prípravy receptu
Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a opekáme v panvici, kým cibuľa riadne nezezlátne. Priamo na panvicu vylejeme kyslú smotanu a uvedieme do varu, aby ľahko pobublávala. Bezprostredne potom necháme vo vriacej smotane rozpustiť termizované bryndzu. Podľa chuti okoreníme. Halušky pripravíme podľa návodu. Ja varím vo veľkom širokom hrnci a používam sito na halušky. Až halušky vyplávajú na hladinu, postupne ich vyberieme do misy a nakoniec premiešame so zmesou slaniny, cibule a smotany s bryndzou. Recept je pre 4 osoby, ale počítala by som tak s tromi jedlík, je to naozaj veľmi chutné. Halušky kupujem výhradne od zn Kaufland, veľmi sa mi osvedčili. Nepovedala by som, že je to úplne slovenská verzia halušiek, skôr taká moja česká verzia. Ale stojí za to!
Komentáre k receptu Bryndzové halušky so slaninou (3 komentáre)
-
Emil Haško
27.May 2017 11:26
Do halušiek cibula nikdy nepatří !!!!!!!!v
-
Pavel
18.July 2013 16:19
A už vôbec nie termizovaná brydza!!!! Jediná pravá bryndza je nepasterizovaná 100% ovčia bryndza.
-
Dadinka
24.September 2012 21:04
Skutočne to nie sú slovenské bryndzové halušky - nepatrí tam cibuľa a rozhodne nie halušky v prášku. Je to nie dobré, keď sa národné jedlá prznia na rôzne verzie