Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Brusnicový cop s ríbezľami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61785x
Brusnicový cop s ríbezľami

Domáca pekáreň je malý kúzelník. Užite si radosť zo ľahké prípravy cesta.

vytlačiť recept Brusnicový cop s ríbezľami
recept Brusnicový cop s ríbezľami sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

75 g sušené brusnice
75 g sušený čierne ríbezle
1 ks rozšľahané vajcia

cesto:

2 lyžice rozpustené maslo
1 hrnek celozrnná múka
1 lyžička droždie
3 lyžice med
1/2 lyžičky soľ
2,5 hrnku hladká múka
1 hrnek vlažná voda

Postup prípravy receptu

Prvých sedem surovín vložíme do nádoby na pečenie v nasledujúcom poradí: voda, med, madlo, soľ, múky, droždie. Svoju domácu pekáreň nastavíme na program cesto. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pomúčenej plochu a vhněteme sušené ovocie. Cesto rozdelíme na tri diely, vyvaľkáme do dĺžky asi 30,5 cm, upletieme vrkoč a konca zaistíme stlačením. Vrkoč prenesieme na vymastený plech, prekryjeme olejom potiahnutú potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste, až takmer zdvojnásobí svoj objem. Odstránime fólií, potrieme vajcom a pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 až 25 minút alebo až je cop prepečený. Prenesieme na drôtenú rohožku a pred podávaním necháme vychladnúť.

Komentáre k receptu Brusnicový cop s ríbezľami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty