Brusnicový cop s ríbezľami
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 62518x
Domáca pekáreň je malý kúzelník. Užite si radosť zo ľahké prípravy cesta.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | rozšľahané vajcia |
75 g | sušené brusnice |
75 g | sušený čierne ríbezle |
cesto: | |
1/2 lyžičky | soľ |
2,5 hrnku | hladká múka |
1 hrnek | vlažná voda |
2 lyžice | rozpustené maslo |
1 hrnek | celozrnná múka |
1 lyžička | droždie |
3 lyžice | med |
Postup prípravy receptu
Prvých sedem surovín vložíme do nádoby na pečenie v nasledujúcom poradí: voda, med, madlo, soľ, múky, droždie. Svoju domácu pekáreň nastavíme na program cesto. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pomúčenej plochu a vhněteme sušené ovocie. Cesto rozdelíme na tri diely, vyvaľkáme do dĺžky asi 30,5 cm, upletieme vrkoč a konca zaistíme stlačením. Vrkoč prenesieme na vymastený plech, prekryjeme olejom potiahnutú potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste, až takmer zdvojnásobí svoj objem. Odstránime fólií, potrieme vajcom a pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 až 25 minút alebo až je cop prepečený. Prenesieme na drôtenú rohožku a pred podávaním necháme vychladnúť.