Brusnicová bábovka
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 67386x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 ks | žĺtok |
1 balíček | prášok do pečiva |
2 lyžice | kakao |
200 g | polohrubá múka |
100 g | špaldová múka |
250 g | cukor múčka |
300 g | maslo |
5 ks | bielok |
200 g | sušené brusnice |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
podľa potreby: | |
tuk na vymazanie |
Postup prípravy receptu
Vo šľahači vyšľaháme zmäknuté maslo a cukor. Vajcia oddelíme od bielka. Žĺtky potom pridáme do šľahača a všetko dobre vyšľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme do základu. Zmes priebežne šľaháme. Nakoniec pridáme múky zmiešanej s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu cesta zmiešame s kakaom a druhú s brusnicami. Bábovku môžeme piecť nielen v rúre vo vymastenej forme na bábovku, ale aj v domácej pekárni. Tahle bábovka je upečená v domácej pekárni program Pečenie. Cesto do formy striedavo plníme vrstvou kakaového cesta a cesta s brusnicami. V rúre pečieme približne 60 minút pri 175 ° C. Nakoniec posypeme brusnicovou bábovku práškovým cukrom.