Broskyňové pokušenie
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 12365x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1,5 dl | vlažnej polotučné mlieko |
1 lyžička | cukor kryštál |
500 g | polohrubá múka |
1 dl | olej |
1 ks | vajcia |
30 g | čerstvé droždie |
80 g | cukor múčka |
1 štipka | soľ |
na ozdobu: | |
cukor múčka | |
500 g | čerstvé alebo zavárané broskyne (marhule) |
na potření: | |
vajcia | |
náplň: | |
3 dl | mlieko |
1 balíček | vanilkový pudingový prášok |
1 balíček | vanilkový cukor |
80 g | maslo |
Postup prípravy receptu
Všetky ingrediencie zmiešame a vymiešame cesto, ktoré je vláčne a nelepí sa nám na ruke. Prikryté cesto dáme asi 30 minút kysnúť niekam do tepla. Príprava plnky: Z mlieka, vanikového pudingu a vanilkového cukru uvaríme krém a do teplého krému vmiešame maslo. Potom vykysnuté cesto dáme na múkou posypaný dosku a vyvaľkáme asi tak 1 cm silný plát a pohárom vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska urobíme priehlbinu tak, že otočíme pohárik a dňom urobíme priehlbinu, tú do polovice naplníme krémom, ktorý máme už pripravený a studený. Na krém položíme kúsky alebo celé polovičky broskýň, môžeme aj marhule. Ešte okraje namašlujeme vajcom. Kolieska dáme na vymastený plech ďalej od seba a v stredne vyhriatej rúre pečieme tak okolo 170 ° C. Broskyňové pokušeniu pečieme asi 20 minút, kolieska musia byť zlatistá. Pred podávaním broskyňové pokušeniu posypeme práškovým cukrom. Koláčiky sú naozaj výborné.