Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Broskyňové pokušenie

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 12365x
Broskyňové pokušenie

Broskyňové koláče s krémom.

vytlačiť recept Broskyňové pokušenie
recept Broskyňové pokušenie sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1,5 dl vlažnej polotučné mlieko
1 lyžička cukor kryštál
500 g polohrubá múka
1 dl olej
1 ks vajcia
30 g čerstvé droždie
80 g cukor múčka
1 štipka soľ

na ozdobu:

cukor múčka
500 g čerstvé alebo zavárané broskyne (marhule)

na potření:

vajcia

náplň:

3 dl mlieko
1 balíček vanilkový pudingový prášok
1 balíček vanilkový cukor
80 g maslo

Postup prípravy receptu

Všetky ingrediencie zmiešame a vymiešame cesto, ktoré je vláčne a nelepí sa nám na ruke. Prikryté cesto dáme asi 30 minút kysnúť niekam do tepla. Príprava plnky: Z mlieka, vanikového pudingu a vanilkového cukru uvaríme krém a do teplého krému vmiešame maslo. Potom vykysnuté cesto dáme na múkou posypaný dosku a vyvaľkáme asi tak 1 cm silný plát a pohárom vykrajujeme kolieska. Do každého kolieska urobíme priehlbinu tak, že otočíme pohárik a dňom urobíme priehlbinu, tú do polovice naplníme krémom, ktorý máme už pripravený a studený. Na krém položíme kúsky alebo celé polovičky broskýň, môžeme aj marhule. Ešte okraje namašlujeme vajcom. Kolieska dáme na vymastený plech ďalej od seba a v stredne vyhriatej rúre pečieme tak okolo 170 ° C. Broskyňové pokušeniu pečieme asi 20 minút, kolieska musia byť zlatistá. Pred podávaním broskyňové pokušeniu posypeme práškovým cukrom. Koláčiky sú naozaj výborné.

Komentáre k receptu Broskyňové pokušenie (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty