Broskyňové kocky
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 65025x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 pohár | zavárané broskyne |
cesto: | |
1 hrnek | polohrubá múka |
3 lyžice | kakao |
0,5 hrnku | cukor krupica |
1 hrnek | mlieko |
1 ks | vajcia |
1 balíček | prášok do pečiva |
1/4 hrnku | olej |
krém: | |
1 kocka | tvaroh |
1 balíček | vanilkový cukor |
2 lyžice | mlieko |
2 lyžice | cukor múčka |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie | |
hrubá múka na vysypanie | |
poleva: | |
1 balíček | karamelový alebo vanilkový pudingový prášok |
šťava z kompótu | |
2 lyžice | cukor krupica |
Postup prípravy receptu
Do misy nasypeme múku, prášok do pečiva, cukor i kakao a premiešame. Pridáme olej, vajcia, mlieko a elektrickým šľahačom dobre premiešame. Nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút. Necháme vychladnúť. Broskyne scedíme a necháme dobre odkvapkať. Rozmiešame tvaroh a mlieko s vanilkovým aj mletým cukrom do hladka. Krém natrieme na vychladnuté cesto, uhladíme a poukladáme Polovičky (alebo Štvrtiny) broskýň. Zvaríme broskyňovou šťavu (dolejeme vodou do 450 ml) s cukrom a pudingovým práškom na priehľadnú polevu. Za stáleho miešania necháme 5 minút vychladnúť a potom nalejeme rovnomerne na múčnik. Necháme stuhnúť. Broskyňový múčnik krájame na kocky tak, aby na každej bola polovica broskyne. 1 hrnček - 250 ml