Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Broskyňová štrúdľa

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 131383x
Broskyňová štrúdľa

Tiež už nemáte medzi svojimi zásobami jablká a radi by ste upiekli štrúdľu? Vyskúšajte tento recept, kde použijete zavárané broskyne.

vytlačiť recept Broskyňová štrúdľa
recept Broskyňová štrúdľa
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

1 balíček prášok do pečiva
6 lyžíc mlieko
500 g hladká múka
2 ks vajcia
120 g Hera
150 g cukor múčka

na potření:

1 ks vajcia

náplň:

2 konzervy broskyňový kompót
4 lyžice hrozienka

Postup prípravy receptu

Do misy nasypeme hladkú múku, práškový cukor, pridáme pokrájaný tuk, vajcia, prášok do pečiva a mlieko. Najskôr vareškou premiešame, potom rukou vypracujeme vláčne, ale nelepivé cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade. Pripravíme si broskyne. Ak máme broskyne čerstvé, umyjeme ich, odstránime kôstku a pokrájame je. Je vhodné ich olúpať. Ak máme broskyne zavárané, šťavu scedíme a necháme broskyne odkvapkať. Potom je pokrájame. Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme ho na múkou vysypanej doske, rozložíme pripravené broskyne a pridáme hrozienka. Na jeden závin použijeme jeden celý kompót. Stočíme závin, preložíme na papier na pečenie a na plech. Rovnakým spôsobom pripravíme druhý závin. Obaja potrieme rozšľahaným vajíčkom. Broskyňový štrúdľu pečieme v teplovzdušnej rúre 60 minút. Tento štrúdľu je veľmi chutný ešte vlažný a doplnený šľahačkou.

Komentáre k receptu Broskyňová štrúdľa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty