Broskyňová štrúdľa
- múčniky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 131383x
Tiež už nemáte medzi svojimi zásobami jablká a radi by ste upiekli štrúdľu? Vyskúšajte tento recept, kde použijete zavárané broskyne.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 balíček | prášok do pečiva |
6 lyžíc | mlieko |
500 g | hladká múka |
2 ks | vajcia |
120 g | Hera |
150 g | cukor múčka |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
náplň: | |
2 konzervy | broskyňový kompót |
4 lyžice | hrozienka |
Postup prípravy receptu
Do misy nasypeme hladkú múku, práškový cukor, pridáme pokrájaný tuk, vajcia, prášok do pečiva a mlieko. Najskôr vareškou premiešame, potom rukou vypracujeme vláčne, ale nelepivé cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade. Pripravíme si broskyne. Ak máme broskyne čerstvé, umyjeme ich, odstránime kôstku a pokrájame je. Je vhodné ich olúpať. Ak máme broskyne zavárané, šťavu scedíme a necháme broskyne odkvapkať. Potom je pokrájame. Cesto rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme ho na múkou vysypanej doske, rozložíme pripravené broskyne a pridáme hrozienka. Na jeden závin použijeme jeden celý kompót. Stočíme závin, preložíme na papier na pečenie a na plech. Rovnakým spôsobom pripravíme druhý závin. Obaja potrieme rozšľahaným vajíčkom. Broskyňový štrúdľu pečieme v teplovzdušnej rúre 60 minút. Tento štrúdľu je veľmi chutný ešte vlažný a doplnený šľahačkou.