Broskyne pečené v alobale
- dezerty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 59030x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | broskyňa |
3 - 4 lyžičiek | vanilkový cukor |
4 štipky | mletý zázvor |
4 ks | celá škorica (menšie kúsky) |
3 - 4 lyžičiek | med |
3 - 4 lyžičiek | mandľové lupienky |
podľa potreby: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Z alobalu si vystrihneme 4 štvorce o veľkosti asi 25x25cm. Každý kus alobalu uprostred opatrne potrieme maslom. Snažíme sa, aby sme alobal neprotrhli. Broskyne umyjeme, šetrne rozdelíme na 2 polovičky a kôstku vyberieme. Každú polku broskyne položíme doprostred alobalu, a to rozkrojenú častí hore. Do jamky každej broskyne dáme necelú lyžičku medu, trochu mandľových lupienkov, kúsok škorice. Každú polku broskyne potom posypeme štipkou mletého zázvoru a necelú lyžičkou vanilkového cukru. Alobal s broskyňami stiahneme pevne do uzlíčky a dáme na plech. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 minút. Upečené broskyne vyberieme z alobalu a ešte horúce podávame. Broskyne pečené v alobale môžeme podávať samotné, ale aj ozdobené šľahačkou a nakladanými višňami. Výborný dezert získame, keď k upečeným broskyniam pridáme kopček vanilkovej alebo mandľové zmrzliny.