Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Broskyne pečené v alobale

  • dezerty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 59030x
Broskyne pečené v alobale

Ak máte chuť na niečo "malého", doporučuji túto sladkú chuťovku - pečené broskyne.

vytlačiť recept Broskyne pečené v alobale
recept Broskyne pečené v alobale sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks broskyňa
3 - 4 lyžičiek vanilkový cukor
4 štipky mletý zázvor
4 ks celá škorica (menšie kúsky)
3 - 4 lyžičiek med
3 - 4 lyžičiek mandľové lupienky

podľa potreby:

maslo

Postup prípravy receptu

Z alobalu si vystrihneme 4 štvorce o veľkosti asi 25x25cm. Každý kus alobalu uprostred opatrne potrieme maslom. Snažíme sa, aby sme alobal neprotrhli. Broskyne umyjeme, šetrne rozdelíme na 2 polovičky a kôstku vyberieme. Každú polku broskyne položíme doprostred alobalu, a to rozkrojenú častí hore. Do jamky každej broskyne dáme necelú lyžičku medu, trochu mandľových lupienkov, kúsok škorice. Každú polku broskyne potom posypeme štipkou mletého zázvoru a necelú lyžičkou vanilkového cukru. Alobal s broskyňami stiahneme pevne do uzlíčky a dáme na plech. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 ° C asi 20 minút. Upečené broskyne vyberieme z alobalu a ešte horúce podávame. Broskyne pečené v alobale môžeme podávať samotné, ale aj ozdobené šľahačkou a nakladanými višňami. Výborný dezert získame, keď k upečeným broskyniam pridáme kopček vanilkovej alebo mandľové zmrzliny.

Komentáre k receptu Broskyne pečené v alobale (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty