Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Brokolicový krém s údeným mäsom

  • polievky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21231x
Brokolicový krém s údeným mäsom

Brokolica s údeným, ktorá u mužského osadenstva stole zožala veľký úspech.

vytlačiť recept Brokolicový krém s údeným mäsom
recept Brokolicový krém s údeným mäsom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g údené mäso
60 g tavený šunkovú syr
1 ks cibula
250 ml smotana na šľahanie
1-2 lyžíc olej
250 ml mlieko
300 g brokolica

podľa chuti:

soľ
sušený cesnak

Postup prípravy receptu

Brokolicu rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Štyri malé ružičky si necháme na ozdobu, zvyšok roztlačíme vidličkou. Cibuľu olúpeme, nakrájame nadrobno a dozlata orestujeme na rozohriatom oleji. Údené mäso nakrájame na kocky, pridáme k cibuľke a za občasného premiešania ho opečieme. Smotanu nalejeme do hrnca, pridáme tavený syr a uvedieme do varu, keď sa nám rozpustí aj syr. Prilejeme mlieko, pridáme roztlačený brokolicu a opäť uvedieme do varu. Potom krém dochutíme soľou a sušeným cesnakom a vmiešame opečené údené s cibuľkou. Krém podľa chuti a potreby rozriedime vývarom z varenia brokolica. Brokolicový krém s údeným mäsom rozdelíme do tanierov a každú porciu ozdobíme Růžičkom zelenej brokolice.

Komentáre k receptu Brokolicový krém s údeným mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty