Britské vdolky
- dezerty
- britská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 61223x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
175 ml | mlieko |
350 g | samokysnúcu múka |
85 g | maslo |
100 g | cukor |
náplň: | |
1 ks | šľahačka |
Postup prípravy receptu
Z múky, cukru, masla a mlieka vytvoríme kysnuté cesto. Použijeme bud 'samokysnúcu múku a cukor, alebo hladkú múku a kvasnice, do ktorej zapracujeme teplé mlieko a cukor. Cesto prepracujeme, vyvaľkáme na placku a vykrojíme z neho formičkou kolieska. Ta dáme do pekáča vymaštěného maslom a pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C 12 - 15 minút, až britskej vdolky zozlatne. Po vychladnutí rozrežeme a vymažeme bud 'maslom a džemom (malinovým alebo jahodovým), môžeme naplniť aj šľahačkou.