Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Briošky s makom

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 26026x
Briošky s makom

Príprava brioška nie je časovo náročná a ak si trochu přivstaneme, môžeme rodinu prekvapiť výbornú raňajkami.

vytlačiť recept Briošky s makom
recept Briošky s makom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g polohrubá múka
250 ml mlieko
100 g cukor múčka
4 ks vajcia
200 g hladká múka
1 kocka droždie
1,5 lyžičky soľ
100 g maslo

na potření:

50 g maslo

podľa potreby:

tuk na vymazanie
mak

Postup prípravy receptu

Mlieko mierne zahrejeme a maslo rozpustíme. Droždie rozdrobíme, posypeme trochou múky a cukru, zalejeme malým množstvom vlažného mlieka a necháme vykysnúť v kvások. Múku preosejeme so soľou a cukrom. Bielky oddelíme od žĺtkov. Žĺtky rozmiešame vo zvyšnom množstve mlieka a spolu s vlahým maslom premiešame s múkou. Vypracujeme vláčne cesto. Z cesta hneď tvoríme malé guľaté briošky. Rovnajú je na vymastený plech, potierame bielkom a posypeme makom. Miesto maku ich môžeme sypať ale aj soľou a rascou. Ako rozohrejeme rúru, necháme briošky kysnúť na plechu. Briošky pečieme v predhriatej rúre prudšie ako napr kysnutý koláč. Upečené a ešte horúce briošky potrieme rozpusteným maslom a potom necháme trochu vychladnúť. Hneď podávame k čaju alebo káve. Môžeme ich aj trochu pocukrovat. Briošky výborne chutia rozrezané, potreté maslom a džemom. Briošky sú výborné čerstvé, nenechávajte teda zásobu aj na druhý deň.

Komentáre k receptu Briošky s makom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty