Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Briošky plnené pomazánkou

  • chuťovky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 46559x
Briošky plnené pomazánkou

Briošky podávame samostatne, ako prílohu k predkrmom. Alebo je plníme najrôznejšími nátierka a podávame ako chuťovku pri oslavách.

vytlačiť recept Briošky plnené pomazánkou
recept Briošky plnené pomazánkou sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

cesto:

50 g maslo
2 ks žĺtok
350 g polohrubá múka
1/8 l mlieko
30 g cukor
20 g droždie

na potření:

1 ks bielok

náplň:

1 ks kyslá uhorka
100 g pikantné tavený syr
1 lyžica maslo
1 ks vajcia natvrdo
100 g saláma Herkules

podľa potreby:

soľ

Postup prípravy receptu

Múku preosejeme. Z droždia, cukru, časti mlieka a trošky múky zarobíme riedky kvások, ktorý necháme vybehnúť. Maslo necháme na teple rozpustiť, potom ho zalejeme zvyšným mliekom a do prochladlého vmiešame žĺtky. Zo všetkých prísad vypracujeme hladké cesto, z ktorého tvoríme malé briošky. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme bielkom a posypeme hrubou soľou. Pečieme v předtopené rúre na 250 ° C dozlatista. Vychladnuté briošky rozrežeme a plníme nátierkou. Pomazánka: Maslo vymiešame s taveným syrom. Uhorku a uvarené vajcia nastrúhame na jemnom strúhadle. Saláma jemne nakrájame a všetko premiešame. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Briošky plnené pomazánkou podávame k čaju alebo vínu.

Komentáre k receptu Briošky plnené pomazánkou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty