Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Brevnovský šalát

  • šaláty
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 132815x
Brevnovský šalát

Sýty šalát, ktorý môže byť aj hlavným chodom.

vytlačiť recept Brevnovský šalát
recept Brevnovský šalát sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

15 dkg šampiňóny
mleté čierne korenie
2 ks paprika
0,5 ks karfiol
2 ks paradajka
4 listy čínskej kapusty
1 ks šalátová uhorka
olivový olej
soľ
jablčný ocot
1 zväzok reďkovky
1 zväzok vňaťovú cibuľka
2 ks Mrkva
15 dkg anglická slanina

Postup prípravy receptu

Reďkovky očistíme a nakrájame na tenké plátky, mrkvu na dlhé jemné rezance, šalátovú uhorku a papriku na hranolky, paradajky nakrájame na osminky, vňaťovú cibuľku na kolieska a karfiol rozoberieme na čo najmenšie ružičky. Osolíme, okoreníme, pridáme jablkový ocot a olivový olej, Dobre premiešame a dáme aspoň na 1 / 2 hodiny odležať. Anglickú slaninu nakrájanú na prúžky vyškvaříme a pridáme na osminky pokrájané šampiňóny. Za občasného miešania necháme vydusiť. Misu vyložíme listy čínskej kapusty, pridáme pripravený šalát a posypeme teplou zmesou slaniny a šampiňónov.

Komentáre k receptu Brevnovský šalát (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2023 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty