Brevnovský šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 132815x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
15 dkg | šampiňóny |
mleté čierne korenie | |
2 ks | paprika |
0,5 ks | karfiol |
2 ks | paradajka |
4 listy | čínskej kapusty |
1 ks | šalátová uhorka |
olivový olej | |
soľ | |
jablčný ocot | |
1 zväzok | reďkovky |
1 zväzok | vňaťovú cibuľka |
2 ks | Mrkva |
15 dkg | anglická slanina |
Postup prípravy receptu
Reďkovky očistíme a nakrájame na tenké plátky, mrkvu na dlhé jemné rezance, šalátovú uhorku a papriku na hranolky, paradajky nakrájame na osminky, vňaťovú cibuľku na kolieska a karfiol rozoberieme na čo najmenšie ružičky. Osolíme, okoreníme, pridáme jablkový ocot a olivový olej, Dobre premiešame a dáme aspoň na 1 / 2 hodiny odležať. Anglickú slaninu nakrájanú na prúžky vyškvaříme a pridáme na osminky pokrájané šampiňóny. Za občasného miešania necháme vydusiť. Misu vyložíme listy čínskej kapusty, pridáme pripravený šalát a posypeme teplou zmesou slaniny a šampiňónov.