Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Brevnovské posviecenské koláče

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 135712x
Brevnovské posviecenské koláče

Odskúšaný a rokmi overený recept na kysnuté koláče, ktoré sú hotové bez dlhého čakania na vykysnutí cesta.

vytlačiť recept Brevnovské posviecenské koláče
recept Brevnovské posviecenské koláče
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

olej na vymastenie

cesto:

250 g 100% tuk Omega
100 g droždie
1 štipka soľ
2 - 3 ks vajcia
500 g múka polohrubá
2 lyžice cukor
250 ml mlieko

drobenka:

maslo
hrubá múka
cukor

na potření:

1 ks žĺtok

podľa chuti:

čučoriedky

Postup prípravy receptu

Droždie roztlačíme s 1 / 2 lyžičky cukru a 1lžičkou múky. Pridáme trochu vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Múku zmiešame so soľou a cukrom a preosejeme. Rozstrouháme do nej tuk a premasírujte na žmolenku. Potom pridáme postupne vajcia, kvások a mlieko. Vypracujeme tuhšie cesto, rozdelíme na 6 rovnakých dielov (na okrúhle koláče). 2 diely vyvaľkáme, dáme do vymaštěných okrúhlych koláčových foriem, okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom, povrch pokryjeme náplní (čučoriedky, slivková lekvár podľa chuti) a zasypeme posýpkou. Pečieme v predhriatej rúre veľmi zvoľna a pomerne krátko, pretože cesto je veľmi slabé. Zatiaľ si pripravíme ďalšie dva koláče. Koláče môžeme piecť aj na veľkom plechu a cesto by malo vyjsť minimálne na tri až štyri plechy. Upečené Břevnovský posvícenské koláče môžeme ozdobiť práškovým cukrom, nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Brevnovské posviecenské koláče (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty