Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Brémsky chlebíček

  • múčniky
  • německá kuchyňa
  • recept zobrazen: 26269x
Brémsky chlebíček

Kysnutý chlebíček s množstvom ovocia nesmie na Velikonoce chýbať.

vytlačiť recept Brémsky chlebíček
recept Brémsky chlebíček sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

50 g kandizovaný ananás
150 ml mlieko
1 lyžička citrónová kôra
1 kocka droždie
2 - 3 lyžíc citrónová šťava
50 g orechy
150 g maslo
100 g ovocný chlebíček
1 balíček vanilkový cukor
150 g hrozienka
400 g polohrubá múka
3 lyžice cukor krupica
2 štipky soľ

na ozdobu:

cukor múčka

Postup prípravy receptu

Kandizovaný ovocný chlebíček, ananás aj orechy nakrájame nadrobno a zalejeme citrónovou šťavou. Do misy preosejeme múku, urobíme jamku, nasypeme do neho cukor a rozdrobíme droždie. Všetko zalejeme vlažným mliekom a necháme 15 minút vzísť kvások. Potom pridáme rozpustené maslo, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kôru a vareškou vypracujeme vláčne, skôr tuhšie cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť (asi 45 minút). Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku poprášený múkou a zapracujeme ovocie s orechmi. Z cesta utvoríme šišku a vložíme ju do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Chlebíček necháme zakrytý ešte 15 minút kysnúť. Brémsky chlebíček vložíme do predhriatej rúry a pečieme prvých 10 - 15 minút na 200 ° C. Potom teplotu znížime a dopečieme asi 30 - 40 minút na 175 ° C. Špajlí skontrolujeme, či je chlebíček upečený aj vo vnútri. Hotový Brémsky chlebíček vyberieme z formy a vychladnutý pocukrujeme. Citrónovú kôru aj šťavu môžeme nahradiť použitím šťavy a kôry z 1 / 2 pomaranča.

Komentáre k receptu Brémsky chlebíček (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty