Brémsky chlebíček
- múčniky
- německá kuchyňa
- recept zobrazen: 26269x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
50 g | kandizovaný ananás |
150 ml | mlieko |
1 lyžička | citrónová kôra |
1 kocka | droždie |
2 - 3 lyžíc | citrónová šťava |
50 g | orechy |
150 g | maslo |
100 g | ovocný chlebíček |
1 balíček | vanilkový cukor |
150 g | hrozienka |
400 g | polohrubá múka |
3 lyžice | cukor krupica |
2 štipky | soľ |
na ozdobu: | |
cukor múčka |
Postup prípravy receptu
Kandizovaný ovocný chlebíček, ananás aj orechy nakrájame nadrobno a zalejeme citrónovou šťavou. Do misy preosejeme múku, urobíme jamku, nasypeme do neho cukor a rozdrobíme droždie. Všetko zalejeme vlažným mliekom a necháme 15 minút vzísť kvások. Potom pridáme rozpustené maslo, soľ, vanilkový cukor, citrónovú kôru a vareškou vypracujeme vláčne, skôr tuhšie cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť (asi 45 minút). Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku poprášený múkou a zapracujeme ovocie s orechmi. Z cesta utvoríme šišku a vložíme ju do chlebíčkovej formy vyloženej papierom na pečenie. Chlebíček necháme zakrytý ešte 15 minút kysnúť. Brémsky chlebíček vložíme do predhriatej rúry a pečieme prvých 10 - 15 minút na 200 ° C. Potom teplotu znížime a dopečieme asi 30 - 40 minút na 175 ° C. Špajlí skontrolujeme, či je chlebíček upečený aj vo vnútri. Hotový Brémsky chlebíček vyberieme z formy a vychladnutý pocukrujeme. Citrónovú kôru aj šťavu môžeme nahradiť použitím šťavy a kôry z 1 / 2 pomaranča.