Brazílska bábovka
- dezerty
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 58886x
Hľadáte recept na nedeľnej bábovku a chcete niečo iné? Potom skúste tento recept plný limetkovej chuti.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | hnedý cukor |
300 g | zmäknuté maslo |
6 ks | vajcia |
100 ml | biely rum |
100 g | škrobová bozkáva |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
50 g | cukor múčka |
350 g | polohrubá múka |
3 ks | limetka |
na potření: | |
2 lyžice | marhuľový džem |
poleva: | |
2 lyžice | cukor krupica |
150 g | cukor múčka |
1 ks | limetka |
1 lyžica | biely rum |
Postup prípravy receptu
Limetky dobre umyjeme, ostrouháme kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka do neho vmiešame práškový cukor. Hnedý cukor vymiešame s maslom a po jednom zašleháváme žĺtky, pridáme limetkovou šťavu, kôru a alkohol. Dáme si stranou 1 lyžicu snehu. Zvyšný sneh, múku s práškom do pečiva a škrobovú múčku vmiešame do krému. Cestom naplníme vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Brazílskou bábovku pečieme približne 55 minút na 175 ° C. Po upečení vyklopíme a bábovku potrieme rozohriatym marhuľovým džemom. Limetka na polevu aj ostrouháme a vytlačíme šťavu. Kôru zmiešame s 2 lyžicami cukru. Práškový cukor vymiešame s 1 lyžicou odloženého snehu, limetkovou šťavou a alkoholom. Touto polevou brazílskou bábovku polejeme a posypeme sladkou kôrou. Polevu na brazílskej bábovce necháme zatuhnout a krájame na rezy.