Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Brazílska bábovka

  • dezerty
  • Ostatní kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 58886x
Brazílska bábovka

Hľadáte recept na nedeľnej bábovku a chcete niečo iné? Potom skúste tento recept plný limetkovej chuti.

vytlačiť recept Brazílska bábovka
recept Brazílska bábovka sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g hnedý cukor
300 g zmäknuté maslo
6 ks vajcia
100 ml biely rum
100 g škrobová bozkáva
1 lyžička kypriaci prášok do pečiva
50 g cukor múčka
350 g polohrubá múka
3 ks limetka

na potření:

2 lyžice marhuľový džem

poleva:

2 lyžice cukor krupica
150 g cukor múčka
1 ks limetka
1 lyžica biely rum

Postup prípravy receptu

Limetky dobre umyjeme, ostrouháme kôru a vytlačíme šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka do neho vmiešame práškový cukor. Hnedý cukor vymiešame s maslom a po jednom zašleháváme žĺtky, pridáme limetkovou šťavu, kôru a alkohol. Dáme si stranou 1 lyžicu snehu. Zvyšný sneh, múku s práškom do pečiva a škrobovú múčku vmiešame do krému. Cestom naplníme vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Brazílskou bábovku pečieme približne 55 minút na 175 ° C. Po upečení vyklopíme a bábovku potrieme rozohriatym marhuľovým džemom. Limetka na polevu aj ostrouháme a vytlačíme šťavu. Kôru zmiešame s 2 lyžicami cukru. Práškový cukor vymiešame s 1 lyžicou odloženého snehu, limetkovou šťavou a alkoholom. Touto polevou brazílskou bábovku polejeme a posypeme sladkou kôrou. Polevu na brazílskej bábovce necháme zatuhnout a krájame na rezy.

Komentáre k receptu Brazílska bábovka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty