Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Bravčový špíz s klobásou

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • recept zobrazen: 35490x
Bravčový špíz s klobásou

Špíz s restovaným bravčovým mäsom, pikantnou klobásou, cibuľou a tvrdým syrom.

vytlačiť recept Bravčový špíz s klobásou
recept Bravčový špíz s klobásou sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks stredné cibule
2 ks klobása
150 g tvrdý syr
200 g bravčové mäso

marináda:

1 lyžička sójová omáčka
4 lyžice olej
1 lyžička mletá štipľavá paprika
1 lyžička soľ

Postup prípravy receptu

V miske zmiešame olej a koreniny. Bravčové mäso nakrájame na kocky a necháme v ochutené oleji minimálne 2 hodiny rozležet. Cibuľu (i červenú) olúpeme a nakrájame na silnejšie kolieska. Klobásy (papriková, ostravská) po stranách mierne narežeme ako pri opekaní a nakrájame na klátiky. Syr nakrájame na kocky menší ako klátiky. Rozpálime panvicu nasucho a postupne sprudka osmažíme kocky bravčového mäsa. Tie necháme na utierke odkvapkať a vychladnúť. Na špajle napichujeme striedavo bravčové mäso, cibuľu, špalíky klobásy a syr. Rozpálime panvicu pre pečenie mäsa (prípadne pridáme olej) a špízy postupne zo všetkých strán opečieme. Bravčový špíz s klobásou podávame s hranolčekmi a zeleninovou oblohou.

Komentáre k receptu Bravčový špíz s klobásou (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty