Bravčový špíz s klobásou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 35490x
Špíz s restovaným bravčovým mäsom, pikantnou klobásou, cibuľou a tvrdým syrom.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | stredné cibule |
2 ks | klobása |
150 g | tvrdý syr |
200 g | bravčové mäso |
marináda: | |
1 lyžička | sójová omáčka |
4 lyžice | olej |
1 lyžička | mletá štipľavá paprika |
1 lyžička | soľ |
Postup prípravy receptu
V miske zmiešame olej a koreniny. Bravčové mäso nakrájame na kocky a necháme v ochutené oleji minimálne 2 hodiny rozležet. Cibuľu (i červenú) olúpeme a nakrájame na silnejšie kolieska. Klobásy (papriková, ostravská) po stranách mierne narežeme ako pri opekaní a nakrájame na klátiky. Syr nakrájame na kocky menší ako klátiky. Rozpálime panvicu nasucho a postupne sprudka osmažíme kocky bravčového mäsa. Tie necháme na utierke odkvapkať a vychladnúť. Na špajle napichujeme striedavo bravčové mäso, cibuľu, špalíky klobásy a syr. Rozpálime panvicu pre pečenie mäsa (prípadne pridáme olej) a špízy postupne zo všetkých strán opečieme. Bravčový špíz s klobásou podávame s hranolčekmi a zeleninovou oblohou.