Bravčový plátok s vajcami
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 127220x
Jednoduchá a vcelku rýchla príprava veľmi výdatného hlavného chodu. Mäso s vajcami podávané s varenými zemiakmi.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mletý farebný korenie | |
soľ | |
olivový olej | |
4 plátky | bravčová krkovička |
4 ks | vajcia |
Postup prípravy receptu
Očistené mäso opláchneme a nakrájame na plátky. Ľahko rozklepat a posypeme mletým štvorfarebným korením, trochu pokvapkáme olivovým olejom a necháme v mise uležať. V panvici si rozohrejeme lyžicu oleja, na ktorý vložíme pripravené mäso. Sprudka opečieme z jednej strany a otočíme. Mäso mierne osolíme a pečieme pod pokrievkou asi 15 minút. Môžeme ľahko podliaty vývarom alebo smotanou. Na inej panvici si pripravíme stávkovanie vajcia - "bieliaci oko". Na tanier kladieme mäso a cez ne stávkovanie vajcia. Bravčový plátok s vajciami podávame s varenými zemiakmi a zeleninou.