Bravčový plátok s mrkvou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 62055x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
5 plátkov | anglická slanina |
2 ks | Mrkva |
4 plátky | bravčové kotlety |
1 ks | pór |
3 ks | zemiaky |
podľa chuti: | |
soľ | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Plátky bravčové kotlety umyjeme, osušíme a naklepeme. Mäso osolíme a okoreníme. Zemiaky a mrkvu olúpeme a nakrájame na kolieska. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Zapekacie misu zľahka vymažeme olejom. Dno misy poukladáme plátky anglickej slaniny, potom dáme bravčové kotlety. Ďalšiu vrstvu tvorí pór a mrkvu, zeleninu ľahko osolíme a okoreníme. Hornú vrstvu tvorí nakrájané zemiaky, ktoré pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme. Bravčový plátok s mrkvou dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme približne hodinu, až je mäso mäkké.