Bravčový lalok s tuniakom a zeleninou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 28184x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
20 dkg | varený bravčový lalok |
3 lyžice | víno |
olej | |
1 lyžica | strúhaný chren |
1 lyžica | solamyl |
2 lyžice | horcica |
1 balíček | mrazená zelenina - hrášok s mrkvou |
20 dkg | surový tuniak |
1 ks | cibula |
podľa chuti: | |
tekuté chilli korenie | |
chilli korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Olúpanú cibuľku nakrájame nadrobno. Pripravíme si ostatné ingrediencie. Na panvičke speníme cibuľku. Položíme plátky uvareného bravčového laloka a posypeme čili korením. Lalok opečieme z oboch strán. Na vypečený lalok dáme surového tuniaka a 5 minút dusíme. Pridáme mrazenú zeleninu, chren, tekuté chilli a horčicu. Podlejeme vínom a pod pokrievkou dusíme 10 minút. Ak máme málo šťavy, pri dusenie podlejeme trochou vody. Solamyl rozmiešame v 150ml vody a nalejeme na zmes v panvici. Dobre zamiešame, aby sa neurobili hrudky. Osolíme podľa chuti. Bravčový lalok s tuniakom a zeleninou podávame s cestovinami alebo ryžou.