Bravčový gyros s ryžou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 146856x
Gyros je zmes korenia, ktorá dodáva mäsu úžasnú chuť a vôňu. Hodí sa aj na grilovanie mäsa. V tomto recepte je korenie úplne skvelé.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
soľ | |
2 ks | cibula |
1/2 balíčku | Gyros korenie |
na ozdobu: | |
sterilizovaný hrášok | |
paradajka | |
uhorka | |
sterilizovaná kukurica | |
na potření: | |
kečup | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
4 - 6 plátkov | bravčové mäso |
podľa potreby: | |
olej | |
príloha: | |
4 ks | ryža vo varných vreckách |
Postup prípravy receptu
Mäso opláchneme, zľahka naklepeme, potrieme olejom, kečupom a posypeme korením Gyros. Necháme uležať v chlade. Najlepšie do druhého dňa, alebo aspoň na 1 hodinu pred vyprážaním. Ryžu vo varných sáčkoch uvaríme počas vyprážanie mäsa. Varíme podľa návodu na obale, doba varenia je asi 15 minút. Mäso smažíme na rozpálenom oleji po oboch stranách. Pod mäso pridáme cibuľu a spoločne ešte smažíme, ako cibuľa zmäkne a sklovita. Posolíme, môžeme dochutiť korením. Bravčový gyros podávame s ryžou a zeleninovou oblohou, výborný je aj hranolky.
Komentáre k receptu Bravčový gyros s ryžou (3 komentáre)
-
miko
16.November 2013 11:10
preco varite ryzu vo varnych vreckach??? je taka umela.. ved uvarit normalnu ryzu, vie aj moj 15rocny syn... to aj zemiakove pyre, robite zo sackov??
-
Grammar nazi
26.January 2013 04:40
dobry*
-
lucia
04.July 2012 15:43
jednoduchy ,ale dobri recept