Bravčový guláš s fazuľou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 46070x
Bravčový guláš s červenými fazuľami podávame s ryžou alebo cestovinami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 lyžice | sójová omáčka |
4 strúčiky | cesnak |
3 ks | červená cibuľa |
300 g | červené sterilizované fazule |
100 g | paradajkový pretlak |
50 g | slanina |
700 g | bravčová pliecko |
podľa chuti: | |
sušený rozmarín | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso očistíme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky. Červené sterilizované fazule necháme odkvapkať. Slaninu nakrájame na malé kocky. Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Potom pridáme cibuľu a cesnak. Necháme zosklovatieť a vmiešame nakrájané bravčové mäso, ktoré orestujeme ružova, okoreníme paprikou a osolíme. Zmiernime oheň a pod pokrievkou podusíme. Akonáhle mäso pustí šťavu, podlejeme ho vývarom a udusíme domäkka. Do mäkkého guláša vmiešame paradajkový pretlak, drvený rozmarín a sójovú omáčku. Povaríme asi 5 minút a vmiešame fazuľa. Prehrejeme a podľa chuti osolíme. Bravčový guláš s fazuľou podávame s ryžou a zdobíme bylinkami.
Komentáre k receptu Bravčový guláš s fazuľou (1 komentár)
-
Božena
21.January 2018 20:08
Recept sa mi páči. Chcela by som ho vyskúšať.