Bravčový bôčik na kapuste
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- recept zobrazen: 31862x
Bravčový bôčik pečieme na kyslej kapuste a podlievame pivom. Podávame s zemiakovými knedľami.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 pohár | kyslá kapusta |
2 lyžice | olej |
1 ks | cibula |
4 strúčiky | cesnak |
500 ml | čierne pivo |
1 kg | chudé bôčik |
podľa chuti: | |
Rasco | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
hotová zápražka |
Postup prípravy receptu
Chudé bôčik očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Mäso osolíme, okoreníme, premiešame s cesnakom a olejom. Necháme niekoľko hodín rozležet. Cibuľu olúpeme a rozdelíme na klinky. Kapusta necháme odkvapkať a rozprestrieme na dno pekáča. Na neho poukladáme cibuľu a navrch mäso. Okmínujeme, vložíme do rúry a pečieme za občasného podlievania pivom a vlastnou šťavou domäkka. Kúsky mäsa počas pečenia niekoľkokrát obrátime, aby získali z oboch strán peknú zlatistú farbu. Mäkké mäso vyberieme a kapusta sa šťavou môžeme podľa potreby mierne zahustit hotovú zápražkou. Na taniere rozdelíme kapusta s výpekom. Pokladieme pečeným mäsom a podávame so zemiakovým knedľou.